728×90 – glava
728×90 – glava
Poslušalci o arbitražni aferi

Poslušalci o arbitražni aferi

Ta teden bi lahko bil odločilen za usodo arbitraže med Slovenijo in Hrvaško, o poteku meje med državama. Po arbitražni aferi trenutno iščemo novega arbitra. O tej temi smo povprašali tudi naše poslušalce. 

Slovenska politika se je po odstopu slovenskega člana arbitražnega sodišča Jerneja Sekolca po izbruhu afere s prisluhi odločila, da bo v roku 15 dni vlada imenovala novega člana arbitražnega sodišča.

Parlamentarne stranke predloge kandidatov sporočajo še danes, člana pa bo nato imenovala vlada, ki bo o tem govorila jutri. V javnosti se pojavljata dve imeni: ustavni sodnik in strokovnjak za mednarodno pravo Ernest Petrič in pravnik in diplomat Borut Bohte.

Dočakali pa smo tudi odziv našega zunanjega ministra Karla Erjavca, ki zavrača ugibanja, da je vedel za pogovore med arbitrom Jernejem Sekolcem in slovensko agentko Simono Drenik. Prav tako ni izključil možnosti o svojem odstopu. Hrvaška je medtem po poročanju tamkajšnjih medijev tik pred odstopom od arbitražnega sporazuma, več podrobnosti pa naj bi bilo znanih po sestanku vodij poslanskih skupin s premierjem Zoranom Milanovićem. Omenja se možnost takojšnjega odstopa od sporazuma ali njegove zamrznitve.

O tej temi so danes dopoldan razmišljali tudi naši poslušalci. Prisluhnite! 

      MNENJE (27-JUL)

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X