728×90 – glava
728×90 – glava
Likovna in fotografska razstava Rajka Ferka in Iva Lorenčiča Lorena

Likovna in fotografska razstava Rajka Ferka in Iva Lorenčiča Lorena

V Kavarnici in vinoteki Vinag 1847 na mariborskem Trgu svobode so minuli vikend odprli zanimivo razstavo. Še vedno so na ogled dela iz prejšnje razstave slikarke Tamare Vogrin, svoja dela pa zdaj razstavljata Rajko Ferk in Ivo Lorenčič Loren. 

Cerkvenjačani so ponosni nanj

Ivi Lorenčič – Loren je slikar, kipar in fotograf iz Cerkvenjaka. Kot mojster fotografskega objektiva je že od zgodnje mladosti zapisovalec dela in življenja v Slovenskih goricah, vzporedno pa je ustvarjal svoj likovni opus. Svoja umetniška dela je predstavil na več kot 85 razstavah doma in v Avstriji, Nemčiji, Lihtenštajnu, Rusiji, na Hrvaškem in v Španiji. Njegov umetniški opus obsega številne slike, stenske poslikave in nekaj tisoč umetniških fotografij.

Ob slikarstvu tudi aforizmi

Rajko Ferk velja za enega najbolj aktivnih in s svojo slikarsko tehniko prepoznavnih slovenskih in mariborskih slikarjev zadnjih let. Likovno pa je resneje začel ustvarjati leta 2003. Najprej z »rotringom« in akvareli, ko je slikal vedute, kasneje pa se je prelevil v pravega mojstra, ki slika svoje prepoznavne abstrakcije s slikarskimi in zidarskimi lopaticami.

Ferk ima številne samostojne razstave po vsej Sloveniji, hkrati pa skrbi, da so na skupinskih razstavah v galerijah po Mariboru prisotni najbolj eminentni slikarji Slovenije in tujine. Do zdaj ima za seboj že skupaj čez 180 razstav.

Rajko sicer tudi organizira slikarsko-kiparske kolonije na mednarodni ravni. Za letos je dobil vabila na kolonije v Srbiji, Romuniji, Makedoniji, na Madžarskem in Hrvaškem. Lani je izdal tudi svojo prvo knjigo aforizmov, v pripravi pa je že druga. Gre za iskrive in hudomušne misli, ki jih Ferk piše že leta na Facebook-u. Odlikuje ga predvsem njegovo odprto srce in humanitarno delo. Veliko svojih likovnih del podari, tako v humanitarne namene, kot čisto prijateljske. 

Likovna in fotografska dela obeh avtorjev si je mogoče brezplačno ogledati v kavarnici in vinoteki Vinag 1847.

Foto: splet

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X