728×90 – glava
728×90 – glava
Na Ptuju se dogaja!

Na Ptuju se dogaja!

Mestna občina Ptuj je v preteklem vikendu zaznamovala 20. let delovanja. Organizirali so slavnostno sejo in proslavo, na kateri so podelili občinska priznanja in zahvale, plaketo ter zlato plaketo mestne občine, prav tako pa tudi priznanje za zaslužnega občana.

Plaketo je prejela Danica Starkl, dolgoletna ravnateljica Dijaškega doma Ptuj za izredno delo na področju vzgoje in izobraževanja, Zlato plaketo pa je prejel Franc Kozel za dolgoletno delovanje na področju prometne varnosti v MO Ptuj in za njegov prispevek pri izgradnji podhoda pod Osojnikovo cesto, ki je bil predan namenu letos. Zaslužni občan Mestne občine Ptuj je postal Tinček Ivanuša, ki dolga leta dokumentira in predstavlja dogajanje na Ptuju preko Televizije Ptuj. Proslave so se udeležili različni gostje in župani, med njimi tudi župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec. Slovesno proslavo na dvorišču Minoritskega samostana je s svojim nastopom zaključila skupina KATALENA, ki je predstavljala tudi zaključek 7. Glasbenega festivala Arsana. Festival, ki je potekal med 23. in 31. avgustom, je ponudil različne vsebine in koncertne dogodke, vrhunec festivala pa je predstavljal koncert  Jazz zasedbe Take 6, večkrat z gramyemi nagrajene skupine iz Amerike. Koncert te skupine je obiskal tudi slovenski premier Miro Cerar.

V preteklem vikendu, v petek in soboto je na Ptuju potekala tudi tradicionalna Ptujska noč, ki je ptujske ulice in trge obarvala z odlično gostinsko in koncertno ponudbo ter v staro mestno jedro privabila obiskovalce iz kar desetih evropskih držav.

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X