728×90 – glava
728×90 – glava
Utopljenca v Dravi še niso našli

Utopljenca v Dravi še niso našli

V torek okrog 18. ure so na Operativno komunikacijskem centru v Mariboru dobili klic na pomoč – da desnem bregu reke Drave, v bližini obnovljenega železniškega mostu naj bi se utapljala ena oseba. Na kraj nesreče so bili napoteni gasilci potapljači, reševalci in policija.

Poročilo PU Maribor o dogodku pravi takole:

Včeraj, 18. 8. 2015, je 31-letni moški, v družbi svoje partnerke in še dveh oseb, preživljal popoldan na desnem nabrežju reke Drave, v bližini večjega nakupovalnega središča v Mariboru. Po do sedaj zbranih obvestilih je okoli 18. ure slekel oblačila ter zaplaval v reki Dravi. Približno na sredini reke je obrnil in plaval nazaj proti nabrežju. Približno 4 metre pred nabrežjem so mu pošle moči, na kar je opozoril prijatelje. V vodo je zato skočil njegov, prav tako 31-letni prijatelj, da bi mu pomagal. Skupaj sta se nato potopila, čez čas pa oba splavala na površino. Kmalu zatem je prvega, očitno omaganega, ponovno potegnilo pod gladino, prijatelj, ki mu je skušal pomagati, pa se je rešil.

Takoj po prejetem obvestilu so bili na kraj napoteni gasilci in njihovi potapljači, reševalci ter policisti, vendar moškega, ki je izginil pod vodo niso uspeli najti. Zvečer so iskanje prekinili in ga nadaljujejo danes. Do 10.30 pogrešani moški še vedno ni bil najden.

Dosedanje ugotovitve ne kažejo na storitev kaznivega dejanja.

 

Slika je simbolična.

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X