728×90 – glava
728×90 – glava
Agatine skrivnosti – razstava

Agatine skrivnosti – razstava

Agatine skrivnosti so se začele odkrivati z likovnim natečajem za otroke in mladostnike, ki so ga objavili že v mesecu aprilu.

Letos so mladi umetniki ustvarjali na temo „Življenje na gradovih Hrastovec, Vurberk in Štralek. Vsa likovna dela so razstavljena v občinski avli v Lenartu. Najuspešnejši ustvarjalci, po mnenju treh mladih likovnic (Nina Kolarič, Andreja Štancer, Nika Arnuš), ki so sestavljale komisijo, bodo prejeli praktične nagrade in Agatina priznanja.

Nagrajenci

Na natečaj je prispelo 47 likovnih del (11 skupinskih in 36 posameznikov).Velika večina avtorjev je svoje likovne izdelke poslalo preko šol in mentorjev. Komisija, ki je imela z ocenjevanjem likovnih del precej težko delo, je z natečajem na splošno zadovoljna. Otroci so pretežno ustvarjali z barvicami, tempero, veliko pa je mešane tehnike. V prihodnjih letih bi si želeli, da se mladi likovniki bolj držijo razpisane teme. Bronasto Agatino priznanje si je s svojim likovnim izdelkom prislužil Kristjan Hercog, srebrno priznanje prejme Tilen Kokol, zlato priznanje in nagrado za najboljše likovno delo pa prejme devetletna Lucija Mesarec iz Voličine. Komisija je nagradila še nekaj drugih del, ki so v določenem pogledu izstopala. Nagrade bodo podelili v soboto 29. avgusta pred samim pohodom.

29. avgusta vrhunec dogajanja

Odstiranje Agatinih tančic bo doseglo svoj vrhunec v soboto 29. avgusta, ko bodo dopoldan potekale ustvarjalne delavnice, popoldan pa srednjeveška tržnica z lokalnimi dobrotami in prikazom domače obrti. Ob 17. uri pa se bo pričel pohod po Agatinih skrivnostih, ki jih bodo pohodniki odkrivali skozi gledališke uprizoritve delov zgodbe „Skaljena ljubezen Agate in Friderika“, v izvedbi KD Delavec iz Lenarta.

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X