728×90 – glava
728×90 – glava
Socialna stiska vse večja

Socialna stiska vse večja

nadskofijska-karitas-mb-logoNa mariborski Karitas opažajo, da se je socialna stiska v primerjavi z lani, še bolj poglobila. Število tistih, ki potrkajo na njihova vrata se je občutno povečalo, bistveno  več je tudi prošenj za hrano, oblačila in denarno pomoč. Na drugi strani pa je tudi dovolj tistih, ki pomagajo, posebej žrtvam novembrskih poplav. Je pa res, kot pravi predsednik Nadškofijske Karitas Maribor Branko Maček, da največ darujejo tisti, ki tudi sicer nimajo veliko. In kolikim so v Nadškofijski Karitas letos že pomagali? Govori Branko Maček:

http://www.rsg.si/mp3/2012/novice/december/MACEK 1 (13-DEC).mp3
Opazno več je tistih, ki prvič potrkajo na naša vrata zaradi izgube zaposlitve, pogoste so tudi stiske zaradi zdravstvenih težav ter stiske enostarševskih družin, tudi starejših:

http://www.rsg.si/mp3/2012/novice/december/MACEK 2 (13-DEC).mp3
Predsednik Karitas Branko Maček je kritičen do države, naraščajoče revščine se po njegovem ne rešuje tako, da državne ustanove pošiljajo ljudi po pomoč na Karitas, ampak da jim pomagajo same. Pomembno je tudi, da so ljudje zaposleni, saj le tako trošijo, potrošnja pa pozitivno vpliva na krizo.

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X