728×90 – glava
728×90 – glava
Ta konec tedna v Staršah veselo

Ta konec tedna v Staršah veselo

Pretekli konec tedna je bilo v občini Starše pestro, občani in drugi obiskovalci so se namreč tudi letos družili in veselili na tradicionalni prireditvi Pozdrav jeseni.

V okviru tega so imeli mednarodni otroški folklorni festival, povorko oldtimerjev in starodobnih traktorjev, podelili so plakete „Sončnica“, izbrali najlepšo bučo, tudi najlepše okrašeno stojnico, ob vsem tem pa so obiskovalci lahko uživali ob ponudbi domačih dobrot na stojnicah. Tudi ta konec tedna pa bo v občini Starše veselo, v Rošnji namreč pripravljajo Bučijado. Sprejem buč bo potekal že v petek (25. septembra) med 19-to in 21-to, buče bodo sprejemali potem še vso soboto.

Sicer pa bodo v soboto ob 15-ti uri v Rošnji začeli s kuhanjem različnih jedi, ob 19-ih pa bo začetek izbora največje in najlepše buče, ob tem pripravljajo tudi zabavni program z živo glasbo in pa srečelov. Prav tako v soboto (26. septembra) pa bo v Prepoljah potekal Urškin pisker – kuhanje govejega golaža. Začetek kuhanja bo ob 11-ti uri pri gasilskem domu v Prepoljah, prijava ekip pa je možna le še do jutri (četrtka).

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X