728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: Petkovi koncerti pred Hišo Stare trte odpovedani, ostali dogodki po programu

FOTO: Petkovi koncerti pred Hišo Stare trte odpovedani, ostali dogodki po programu

V štajerski prestolnici se je s trgatvijo najstarejše trte na svetu, modre kavčine, 4. oktobra, pričel že 15. Festival Stare trte. Petkove koncerte na Lentu so sicer zaradi vremena organizatorji odpovedali, ostali dogodki pa potekajo po programu.

Festival vina, kulinarike, športa in kulture

Festival Stare trte je najpomembnejši vinsko-kulinarični festival pri nas, ki je posvečen najstarejši trti na svetu, ki že več kot 400 let raste na mariborskem Lentu. Gre za festival, ki predstavlja najboljša štajerska vina in združuje vinarje od blizu in daleč. Festival ponuja pester program vinskih degustacij, tradicionalnih opravil, glasbenih spremljav, kolesarskih in pohodniških tur po gričih in hribih okrog štajerske prestolnice. Pravijo da je vino hrana in zato je Festival Stare trte popolno doživetje tudi za gurmanske uživače. Lokalni kuhinjski šefi v priljubljenih restavracijah ponujajo prav posebne jedi posvečene najstarejši trti.

Največ dogajanja ob koncu tedna

Največ dogodkov, tja do martinovega, bo prav ob koncih tednov, od četrtka do nedelje. Organizatorji so zaradi slabega vremena žal odpovedali petkove koncerte pred Hišo Stare trte, ostale prireditve in dogodki pa potekajo po zastavljenem programu, nam je povedal Matevž Pečovnik. Z Janjo Viher, direktorico Zavoda za turizem Maribor-Pohorje pa smo govorili o novostih in glavnih poudarkih letošnjega festivala

      STARA TRTA

POSNETEK: STARA TRTA

Hišo Stare trte je ekipa Radia Slovenske gorice obiskala v ponedeljek v okviru oddaje „Kam pa danes vandramo“. Nekaj utrinkov pa smo ujeli tudi v fotografski objektiv.

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X