728×90 – glava
728×90 – glava
Gradnja severne obvoznice skozi Lenart

Gradnja severne obvoznice skozi Lenart

Na zadnji seji občinskega sveta v Lenartu so svetniki med ostalim opozorili na nikoli začet projekt izgradnje tako imenovane severne obvoznice skozi Lenart.

Svetnik Tilen Štefanec je poudaril, da so urbanistični načrtovalci že pred leti ugotovili, da je za Lenart nujno potrebna. S spremembo prometnega režima skozi Lenart bi lahko oživili trg, je prepričan svetnik, ki je predlagal namensko varčevanje za gradnjo severne obvoznice v okviru občinskega proračuna.

Župan magister Janez Kramberger je v odgovoru pojasnil, da je gradnja severne obvoznice zajeta v državnem lokacijskem načrtu in je opredeljena kot državna cesta. Načrt in potek ceste sta določena. Zemljišča, po katerih bi naj cesta potekala, so izvzeta iz pravnega prometa. Severna obvoznica je državni projekt, če bo do gradnje prišlo, bo investitor država in ne občina. V pristojnosti občine je gradnja pločnikov, javne razsvetljave in podobno. Občinski proračun znaša približno 7 milijonov evrov in ga ne bomo mogli povečati. Višina investicije severne obvoznice je ocenjena na približno 15 milijonov evrov. Gradnje obvoznice ne bomo mogli pokriti iz občinskega proračuna in zato namensko varčevanje ne pride v poštev, je povedal lenarški župan.

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X