728×90 – glava
728×90 – glava
Zanetil požar, vlomil v trgovino, da ne bi ustrelil žene so mu vzeli pištolo

Zanetil požar, vlomil v trgovino, da ne bi ustrelil žene so mu vzeli pištolo

Policisti policijske postaje Maribor so imeli zadnje dni polne roke dela.

POŽAR

Danes, malo pred pol eno uro zjutraj je neznani storilec zanetil dva kontejnerja za smeti ob stanovanjski hiši v Zamušanih. Požar se je razširil na garažo velikosti 6 x 10 m, ki je delno zgorela, v njej pa je zgorel tudi osebni avtomobil, znamke Volkswagen Polo. Požar so pogasili gasilci. Materialna škoda znaša okoli 8.000 evrov. Policisti preiskujejo kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

VLOM V TRGOVINO

V noči na torek je neznani storilec skozi vhodna vrata vlomil v trgovino v Lenartu. Iz trgovine je odtujil več motornih žag znamke Husquarna in EFKO ter en pihalec. Materialna škoda znaša okoli 18.000 evrov.

OSTAL BREZ OROŽJA

Policisti PP Rače so zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini, odvzeli prostost in pridržali 59-letnega moškega. Osumljenec je že dalj časa izvajal psihično in fizično nasilje nad svojo 63-letno ženo. Grozil ji je tudi, da jo bo ubil. Policisti so mu po zaključenem pridržanju izrekli ukrep prepovedi približevanja svoji ženi, ki ga je preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru potrdil in še podaljšal. Osumljenec je do storitve kaznivega dejanja legalno posedoval pištolo znamke Crvena zastava, kaliber 7,65 mm in ustrezno orožno listino. Policisti so mu orožje in orožno listino zasegli, ob tem pa ugotovili, da orožja ni hranil v skladu z določili Zakona o orožju. Zaradi tega so mu izdali plačilni nalog v višini 500 evrov.

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X