728×90 – glava
728×90 – glava
Pomemben del božiča so tudi jaslice

Pomemben del božiča so tudi jaslice

V teh dneh si bo mogoče po naših krajih ogledati kar nekaj nekoliko večjih in posebnih jaslic.

Največja razstava, ki jo bodo letos združili z božičnim sejmom, bo od danes naprej na ogled v samostanski kleti v Sveti Trojici. Tudi v Cerkvenjaku bodo letos prvič postavili večje jaslice na prostem, v nekdanjem župnijskem vrtu ob cerkvi svetega Antona.
Že včeraj so hlevček z božičnimi figurami postavili ob župnijski cerkvi svetega Ruperta v Voličini, za kar so poskrbeli člani Turističnega društva Presmec. Žive jaslice pa bodo ta konec tedna na ogled v Prepoljah v občini Starše. Uprizoritve bodo v petek ob 18. uri, v soboto ob 20-ih in v nedeljo ob 18. uri.

V organizaciji Društva ljubiteljev jaslic Slovenije in ob sodelovanju turističnega društva in občine Ptuj bodo razstavo jaslic pripravili tudi v obnovljenem minoritskem samostanu. Ogledate si jih lahko od 4. decembra do 8. januarja.

Tradicionalno razstavo jaslic pripravljajo tudi v Veržeju kjer razstava poteka že od 6. decembra. Na ogled pa bodo vse do svečnice.

Posebne jaslice pa pripravijo tudi v Banovcih. Ta prekmurska vasica se vse od srede decembra do praznika svetih treh kraljev spremeni v božično vas. Jaslice, ki jih vsaka hiša posebej postavi si je najbolje ogledati v mraku.

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X