728×90 – glava
728×90 – glava
40 dni brez alkohola – akcija Slovenske Karitas

40 dni brez alkohola – akcija Slovenske Karitas

nadskofijska-karitas-mb-logoV Sloveniji letos že osmo leto zapored poteka akcija 40 dni brez alkohola – tokrat nosi sporočilo „Bodimo zgled otrokom in mladostnikom“. Gre  za preventivno akcijo, katere namen je izraziti solidarnost z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni, ki so posledica prekomernega uživanja alkohola, hkrati pa spodbuditi širšo javnost k spremembi družbenih navad, povezanih s pitjem alkohola. To je za našo radijsko postajo potrdil tudi Matic Podržaj, sodelavec Slovenske karitas, ki je nosilec te akcije:
http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/februar/PODRZAJ 1 (22-FEB).mp3
Izsledki različnih raziskav so tisti, ki nazorno kažejo na probleme v Sloveniji in na nujnost vzpostavitve pravega odnosa do alkohola:
http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/februar/PODRZAJ 2 (22-FEB).mp3
Vse raziskave žal kažejo na to, da večina otrok prvič zaužije alkohol ravno v svoji družini, to izkušnjo pa potem nadgradijo v krogu svojih vrstnikov. Zato je še toliko bolj pomembno, da smo odrasli, starši in vzgojitelji zgled na tem področju:
http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/februar/PODRZAJ 3 (22-FEB).mp3
Karitas pa vsako leto k sodelovanju povabi tudi različne organizacije in javne osebnosti:
http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/februar/PODRZAJ 4 (22-FEB).mp3
Kot pravi Podržaj iz Slovenske karitas, udeležencev akcije ne štejejo, beležijo pa številne pozitivne izkušnje in pohvale ob izvajanju akcije 40 dni brez alkohola:
http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/februar/PODRZAJ 5 (22-FEB).mp3
Ne glede na to, da smo začetek akcije zamudili, na Slovenski karitas zagotavljajo, da vsak dan šteje. V znamenje solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni, ki so posledica alkohola smo povabljeni, da se pridružimo akciji 40 dni brez alkohola.

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X