728×90 – glava
728×90 – glava
Društvo paraplegikov Podravja zbira sredstva za nakup novega, prilagojenega vozila za njihove potrebe

Društvo paraplegikov Podravja zbira sredstva za nakup novega, prilagojenega vozila za njihove potrebe

Cilj Društva paraplegikov Podravja je povečati socialno vključenost in izboljšati kvaliteto življenja članstva ter omogočati enake možnosti za vse člane.

S posebnimi socialnimi programi (prevozi paraplegikov, šport in rekreacija, interesne dejavnosti in kultura, kompenziranje invalidnosti, osebna asistenca in pomoč na domu) skušajo pomagati dostojno in kakovostneje živeti, prav prevoz pa predstavlja najpomembnejšo in najbolj iskano obliko pomoči saj večina članov zaradi gibalne nezmožnosti ne more voziti avtomobila, še težje pa koristijo javna prevozna sredstva. Vsi paraplegiki so brez urejenega prevoza obsojeni na izolacijo. Ker je njihovo kombinirano vozilo staro že 10 let, vzdrževanje pa je vedno dražje, so se odločili za nakup novega kombinirana vozila, ki ga bo za prevoz invalidov potrebno tudi dodatno prilagoditi. Novo vozilo mora namreč med drugim imeti tudi dvižno rampo, ki invalidom na vozičkih omogoča vstop in varnostne pasove. Društvo s pomočjo medijev in donatorskih ter sponzorskih vlog že nekaj časa aktivno pridobiva finančna sredstva za nakup tega vozila za prevoz ljudi s posebnimi potrebami, več o društvu in pomembnosti nove pridobitve pa nam je povedal Alfred Lasetzky.

POSNETEK: ALFRED LASETZKY

      LASETZKY (13-JAN)

Dotrajano vozilo za prevoz paraplegikov želijo torej nadomestiti z novim, za katerega po ocenah potrebujejo 45 tisoč evrov. Do sedaj so zbrali 25 tisočakov, nekaj sredstev je prispevala FIHA, prošnje za donacije pa so naslovili na podjetja in 38 občin, ki jih Društvo paraplegikov Podravja pokriva. Do 16. januarja pa lahko pomagate tudi vi, z donacijo preko sms sporoči. Če na številko 1919 pošljete sporočilo AVTO1 ali AVTO5, boste za nakup novega prilagojenega vozila za prevoz paraplegikov prispevali en oziroma pet evrov.

Foto: splet

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X