728×90 – glava
728×90 – glava
Še ne veste kam na pustno zabavo?

Še ne veste kam na pustno zabavo?

Za vas smo na enem mestu zbrali pustne zabave in povorke, ki se bodo ta konec tedna zvrstile v Slovenskih goricah in bližnji okolici.

Ptuj: Še vedno združuje tradicijo in sledi urbanemu maskiranju

Potem ko je v četrtek na Ptuju potekalo srečanje veselih maškar iz vrtcev in je ulice najstarejšega mesta preplavilo več kot 1600 otrok, bo v petek potekalo že 2. vseslovensko seniorsko pustovanje. V soboto, 6. februarja bo zagotovo eden od viškov letošnjega Kurentovanja. Dopoldan bo potekala že 10. tradicionalna karnevalska dobrodelna kulinarična obariada, ki jo spremlja kulturni program, posvečen urbani kulturi mask in maskiranja in Mestni pustni korzo, na katerem bodo vsi princi ptujskega karnevala. V karnevalski dvorani bo pa v soboto zvečer največji karnevalski bal v Sloveniji in v tem delu Evrope, ki ga spremlja slavnostna večerja, zabavno-glasbeni program in izbor najlepših mask.
Nedelja (7. februarja) je že vrsto let rezervirana za 56. mednarodno pustno in karnevalsko povorko, ki se bo na Mestnem trgu začela ob 13. uri, na njej pa letos pričakujejo 3000 udeležencev iz 10-ih držav. Po celotnem mestu se bo ta konec tedna zvrstilo še veliko drugih dogodkov, povezanih s tradicijo in kurentom na čelu, na temo pustovanja ustvarjajo tudi umetniki, tisti tretji del letošnjega Kurentovanja pa predstavjla Karneval-fest s številnimi glasbeno-zabavnimi dogodki.
Tako bo vse do torka (9. februarja), ko bo, ob 17. uri, na Kurenotvi tržnici simboličen pokop pusta in predaja oblasti.

Gornja Radgona: Pustna zabava s Parnim valjakom
Največje pustovanje v Pomurju napovedujejo že danes (v petek, 5. februarja) v Gornji Radgoni. Zabava se bo pričela ob 20. uri. Tokrat bo nastopila legendarna skupina Parni Valjak, kot predskupina se bo predstavila lenarška zasedba Proti toči – proti poledici, prav tako pa poseben šov pripravlja tudi domačin bobnar Simon Šklec, ki ga nekateri poznamo iz nastopov na oddaji Slovenija ima talent.

Maribor: Največje pustovanje na Štajerskem
V Mariboru bodo tudi letos, v Festivalni dvorani Lent, pripravili največje pustovanje v zaprtem prostoru na Štajerskem. Za dobro razpoloženje bodo poskrbeli ansambel Top band Casino z živo glasbo. Na zgornjem plesišču pa se boste lahko do jutra zabavali tudi ob zvokih disco glasbe iz obdobja 80-ih, jugo pop rocka in hitov današnjega dne.

Lenart: Tradicionalna pustna povorka
V Lenartu pripravljajo že 25. tradicionalno pustovanje, ki bo potekalo to soboto. Maškare se bodo pričele zbirati ob 10.30 uri, nato bo povorka krenila na pot in svojo povorko zaključila na parkirišču pri Vrtcu Lenart, kjer se bo odvila pustna zabava.

Pesnica: Pustna zabava s čarodejem Sam Sebastjanom
Prav tako na soboto bodo pustovali v Pesnici, v tamkajšnji dvorani večnamenskega kulturno-turistično-podjetniškega centra, in sicer od 15. ure dalje. Maškare se bodo najprej predstavile v povorki, ki bo krenila po Pesnici, nato pa sledi pogostitev s krofi in nastop čarodeja Sam Sebastijana.

Lovrenc na Pohorju: Pustno rajanje tudi s koranti iz Ptuja
Zanimivo pustno dogajanje se v soboto obeta še v občini Lovrencu na Pohorju, na tamkajšnjem prireditvenem prostoru, kjer bodo prav vse maske deležne pustnega krofa in toplega čaja. Naslednji dan, v nedeljo, 7. februarja, pa bodo Lovrenc obiskali koranti s Ptuja. Njihov obisk je napovedan ob 8.30, pol ure kasneje pa jih bo pred občino pozdravil župan Joško Manfreda.

Duplek: Pustovanje s skupino Nova pot
Maškare se bodo v soboto zbrale tudi v Zg. Dupleku, ob 13. uri, nato bo povorka krenila do Zabrege in neposled do dvorane v Sp. Dupleku, kjer bodo najboljše maske tudi nagrajene s priznanjem. Pustno rajanje se bo odvijalo ves dan,ob 21. uri pa bo maske, na prireditvenem prostoru ob drsališču, zabavala še skupina Nova Pot.

Apače: Animacija z Natašo Zemljič
Maškarado v soboto napovedujejo še v občini Apače, in sicer ob 14. uri v gasilskem domu v Podgorju, kjer se bo zraven pustne parade odvila tudi animacija z Natašo Zemljič.

Majšperk: Tradicionalna povorka
Tudi v Majšperku bodo pustovali v soboto ob 11.30 uri. Povorka bo svojo tradicionalno pot pričela na Bregu pri Majšperku in povorko zaključila pri osnovni šoli.

Selnica ob Dravi: Pustna povorka in rajanje ob živi glasbi
S pustno povorko bodo to soboto zaznamovali tudi v Selnici ob Dravi, kjer se bodo maske pričele zbirati ob 13. uri na parkirišču, pred občinsko zgradbo in krenili naprej po ustaljeni poti. Napovedujejo tudi razglasitev najboljših mask v Hramu kulture. Zabava se bo nadaljevala s pustnim rajanjem ob živi glasbi.

Hotinja vas: Pustna povorka in lepe nagrade
Pustovali pa bodo prav tako na soboto še v Hotinji vasi. Skupine, ki bodo sodelovale se bodo zbrale med 12.00 in 12.30 pred Mesarijo od koder bodo krenile ob 13.00 po Hotinjski cesti do prireditvenega prostora na Vaški gmajni. Obetajo se tudi lepe nagrade za prve tri najbolj izvirne skupine.

Foto: splet

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X