728×90 – glava
728×90 – glava
Kako napreduje projekt benediških term?

Kako napreduje projekt benediških term?

terme-benediktObčina Benedikt je v komunalno opremljanje zemljišča, kjer naj bi zgradili bodoče terme, vložila okoli 660 tisoč evrov. Kot je znano, je  investitor projekta – podjetje Ceste mostovi inženiring iz Celja v stečaju in je zato plačilno nesposobno, kar pomeni, da občini ne bo moglo poplačati stroškov, ki jih je ta imela z ureditvijo potrebne infrastrukture na lokaciji term. Pojasnjuje benediški župan Milan Gumzar:

http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/marec/GUMZAR 1 (18-MAR).mp3
Stečajna upraviteljica omenjenega celjskega podjetja Milena Sisinger še ni določila datuma javne dražbe, niti vrednosti po kateri bi lahko prodali projekt benediških term:

http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/marec/GUMZAR 2 (18-MAR).mp3
Gumzar še dodaja, da bo najverjetneje novi investitor prišel iz tujine, saj v Sloveniji ni poslovnih partnerjev, ki bi v tem trenutku razpolagali s potrebnim denarjem za realizacijo projekta. Je pa res, kot še dodaja benediški župan, da se je prvotna cena izgradnje term od leta 2009 do zdaj znižala za okoli 30-odstotkov:

http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/marec/GUMZAR 3 (18-MAR).mp3
In kakšna bi lahko bila časovnica projekta, če želijo novi investitorji  izkoristiti že pridobljeno gradbeno dovoljenje?

http://www.rsg.si/mp3/2013/novice/marec/GUMZAR 4 (18-MAR).mp3

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X