728×90 – glava
728×90 – glava
V Jurovskem Dolu podelili občinska priznanja

V Jurovskem Dolu podelili občinska priznanja

Pred dnevi je v kulturnem domu v Jurovskem Dolu potekala osrednja proslava ob letošnjem 10. občinskem prazniku. Kot je običaj, so na prireditvi podelili priznanja zaslužnim občanom.

Plaketo župana Petra Škrleca je prejel Aleksander Purgaj za raziskovanje in pripravo bogate zgodovinske zbirke  kraja v času prve svetovne vojne  in z dogodki pri Sv. Juriju v Slov. goricah, vezanimi na ta čas. Priznanja Občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah so prejeli: Slavko Mihelič za dolgoletno predanost ljubiteljskemu kulturnemu ustvarjanju, Radoslav Eder za izkazovanje pripadnosti kraju in prispevku  k razvoju občine na športnem področju, Janez Šenveter za skrb za ohranjanje  čebeljih družin in pridelavo kakovostnih čebeljih izdelkov in Sebastijan Črnčec za dolgoletno predano delo v PGD Sveti Jurij.

Jurjev srebrnik je šel v roke Ivanu Divjaku za predano delo v Prostovoljnem gasilskem društvu in Kulturnem društvu Ivan Cankar Jurovski Dol ter za prispevek k promociji Občine in k ohranjanju kulturne dediščine. Jurjev srebrnik je prejel tudi Jurovski oktet za dolgoletno predanost članov skupine ljubiteljskemu ustvarjanju ter za prispevek k prepoznavnosti Občine Sv. Jurij v Slov. goricah.

Najvišje priznanje Občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Jurjev zlatnik, pa je prejelo Kulturno društvo Ivan Cankar Jurovski Dol, ki je v svojem 60-letnem delovanju ustvarilo pomemben prispevek v mozaiku krajevne, občinske in  tudi slovenske kulture.

Fotografija je simbolična

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X