728×90 – glava
728×90 – glava
20 let podjetja Soven bodo obeležili z mednarodnim festivalom polstenja in dnevi odprtih vrat

20 let podjetja Soven bodo obeležili z mednarodnim festivalom polstenja in dnevi odprtih vrat

Podjetje Soven iz Selnice ob Dravi, ki se ukvarja s predelavo slovenske ovčje volne, letos obeležuje že 20. obletnico obstoja. V podjetju, ki je v Sloveniji vodilno na področju predelave ovčje volne slovenskih rejcev ovac, so se odločili da v tem letu naredijo še več za prepoznavnost slovenske volne in predvsem uporabnost tega naravnega materiala v vsakdanjem življenju.

V vseh teh letih so svoj asortiman razširili in poleg posteljnine, preje, in pletenih izdelkov, vedno več pozornosti polagajo na uporabo bio volnenega filca v kmetijstvu in vrtnarstvu ter na drugi strani bio volneno izolacijo iz slovenske volne za naravne ekološko varčne hiše. Ob svojem prazniku so pripravili že 5. festival polstenja, ki bo potekal od četrtka 12. do sobote 14. maja. Vsak dan bodo potekali vodeni ogledi postopkov predelave volne, začetne in nadaljevalne delavnice polstenja, skupinsko polstenje velikega volnenega tepiha, na ogled bo razstava unikatnih volnenih produktov, njihovi izdelki bodo tudi na prodaj s festivalskimi popusti, delavnico „Naredi sam“ pripravljata Tina in Metka iz oddaje Vrtičkanje, o uporabi bio volnenega filca v vrtnarstvu bo spregovorila Miša Pušenjak, pripravljajo zele-menjavo, lahko se boste naučili kvačkanja in drugih rokodelskih veščin, na festivalu bo tudi kuharica Emilija Pavlič in mnogo drugega. V podjetju Soven so se v dobro pomoči potrebnih družin odpovedali slovesnemu praznovanju in bodo podarili 20 volnenih odej.

POSNETEK: MARIJA SRBLIN

      SRBLIN (11-APR)

V podjetju Soven se trudijo, da širša javnost prepozna široko uporabno vrednost volne, tudi v kmetijstvu, šolstvu, turizmu, obrti, gospodarstvu in predvsem v lastnem domu – za opremo, na vrtu ali kot material za oblačila, vseskozi pa se zavedati, da je to slovenski, lokalno pridelan material, ki je povsem naraven.

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X