728×90 – glava
728×90 – glava
Pred nami so dogodki v spomin na 25 letnico osamosvojitvene vojne in praznovanje 20 letnice vojnih veteranov v Lenartu

Pred nami so dogodki v spomin na 25 letnico osamosvojitvene vojne in praznovanje 20 letnice vojnih veteranov v Lenartu

Člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Lenart, ki združuje veterane 10 dnevne osamosvojitvene vojne, bodo letošnji plan dela dopolnili prav z dogodki, ki se navezujejo na nekatere obletnice.

V mislih imamo obeležitev 25-letnice vojne za Slovenijo in 20-letnice ustanovitve območnega združenja. V združenje so vključeni veterani slovenske osamosvojitvene vojne iz občin Cerkvenjak, Benedikt, Lenart, Sveta Ana, Sveta Trojica in Sveti Jurij v Slovenskih goricah. Šteje okrog 200 aktivnih članov. Med poglavitnimi letošnjimi nalogami je tradicionalni vseslovenski Maistrov pohod po Slovenskih goricah, jesenska osrednja proslava ob 25-letnici slovenske državnosti za celotne osrednje Slovenske gorice in dokumentarna razstava o delovanju združenja, ki si jo bo moč ogledati od petka naprej, nam je povedal Darko Škerget.

POSNETEK: DARKO ŠKERGET

      SKERGET (11-MAJ)

Vojni veterani načrtujejo kar nekaj dogodkov tudi čez poletje in v jesenskem času – več o tem pa v večernih novicah. Veterani s tem želijo vnovič poudariti domoljubni značaj njihove organizacije, nestrankarstvo, poštenost in resnicoljubnost. Veterani so se zavzeli tudi za ohranjanje zgodovinskega spomina na čas osamosvajanja, ki je rezultat dolgoletnih prizadevanj in slovenskega uporništva 20. stoletja.

Foto: splet

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X