728×90 – glava
728×90 – glava
„10 krogov za 10 nasmehov“ na Ptuju in Štengijada v Mariboru

„10 krogov za 10 nasmehov“ na Ptuju in Štengijada v Mariboru

Policija in Slovenska vojska sta se tudi letos pridružili akciji “10 krogov za 10 nasmehov”, ki jo organizira društvo Never Give Up s katero bodo zbirali finančna sredstva za deset socilano ogroženih družin, ter za eno družino, katere član je zaposlen v vojski, in eno družino, katere član je zaposlen v policiji.

Humanitarni tek bo potekal danes, v torek 24. maja, na Stadionu na Ptuju. Teku se lahko pridružijo vsi, med 16. in 20. uro in odtečejo kolikor krogov želijo oz. zmorejo. Na prizorišču se bo dogajalo še marsikaj zanimivega, poskrbljeno bo tudi za varstvo otrok, so še sporočili organizatorji.

Hkrati (danes ob 12. uri) pa bo v Mariboru potekala že tradicionalna 5. Štengijada – tek mešanih trojk po stopnicah na Kalvarijo, ki poteka v sklopi sklopu 11. Otroške varnostne olimpijade. Prireditev nima samo tekmovalnega značaja, namenjena je tudi druženju in spoznavanju, predvsem pa ima humanitarno noto. V preteklih letih so ekipe v obliki startnine prispevale 15 € za humanitarni namen, zbrana sredstva so bila v letu 2015 izročena Kliniki za pediatrijo UKC Maribor, za nakup ultrazvočnega aparata. Letos pa so k izvedbi Štengijade povabili Zvezo prijateljev mladine Maribor, zbrani prostovoljni prispevki pa bodo namenjeni letovanju otrok z območja širše mariborske regije. Izvabimo tudi mi kakšen otroški nasmeh na lica tistih, ki so sicer prikrajšani za tisto, kar je vsem nam vsakdanje.

Foto: splet

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X