728×90 – glava
728×90 – glava
V Benediktu kmalu počivališče za avtodome

V Benediktu kmalu počivališče za avtodome

Številne slovenske občine se odločajo, da z lokalnimi predpisi in odloki določijo območja, na katerih je mogoče urediti postajališča za avtodome, kar je v času turistične sezone še kako dobrodošlo. Tako so se odločili tudi v Benediktu. 

Kot ena izmed prvih lokalnih skupnosti je k temu projektu pristopila občina Ormož, kjer so turistom z avtodomi na voljo tri postajališča. V občini Markovci, v naselju Nova vas, imajo prav tako urejeno počivališče za avtodome, sicer brez oskrbe. K projektu pa je pristopila tudi občina Benedikt, kjer za zdaj nudijo le možnost brezplačne prenočitve, ne pa tudi oskrbe. 

Iz občinske uprave v Benediktu so sporočili, da je postajališče za avtodome predvideno na parkirišču pri gostišču Lekežič. Ob tem dodajmo, da mora postajališče za avtodome nuditi oziroma omogočati priklop na elektriko, izpust odpadne vode in praznjenje wc-kasete, odlaganje odpadkov in oskrbo s pitno oziroma svežo vodo. Sestavni del je tudi servisno-turistična tabla z vsemi potrebnimi informacijami, tudi cenami. Ureditev takšnega postajališča naj bi posamezno občino stalo od 30 do 50 tisoč evrov.

Fotografija je simbolična.

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X