728×90 – glava
728×90 – glava
V Benediktu v petek županov večer, več prireditev tudi ta teden

V Benediktu v petek županov večer, več prireditev tudi ta teden

Benedikt v teh dneh praznuje 17. občinski praznik in 18-letnico samostojnosti občine. Osrednja prireditev – županov večer – je potekala minuli petek, ko je šotor ob benediški športni dvorani napolnilo okoli tisoč občank in občanov. 

Kot vsa leta, jih je nagovoril župan Milan Gumzar, pripravili so manjšo pogostitev, kulturni program in druženje zaključili z veselico domačega ansambla Klapovuhi. Občinskih priznanj letos niso podeljevali, saj to storijo le enkrat v štiriletnem mandatu, bodo pa leta 2018. 

V soboto so nato organizirali 4. benediški tek, otvorili razstavni salon Humanost in kultura in pripravili pohod Od kleti do kleti. Včerajšnja nedelja pa je minila v znamenju tradicionalnega pohoda Spoznavajmo svoj kraj. O prireditvah, ki se obetajo v tem tednu, in pa o razvoju občine Benedikt v zadnjih 18-ih letih smo se pogovarjali z županom Milanom Gumzarjem. 

Dodajmo, da bo v soboto, 9. julija, v Benediktu potekalo srečanje upokojencev Slovenskih goric, pripravljajo tudi 4. spominsko gasilsko meddruštveno tekmovanje v spomin na Dušana Mauriča in Marjana Klobaso in on road dirko z avtomobili na daljinsko vodenje.

V cerkvi svetih Treh kraljev bo v soboto zvečer koncert moralističnih pesmi srednjega veka, v nedeljo pa bodo na farnem žegnanju blagoslovili obnovljeno fasado na objektu benediške cerkve. 

Podrobneje o tem smo se pogovarjali z županom občine Benedikt, Milanom Gumzarjem: 

      GUMZAR (4-JUL)

Foto: splet

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X