728×90 – glava
728×90 – glava
Festival Lent z nekaj manj kot 400 dogodki privabil 230 tisoč ljudi

Festival Lent z nekaj manj kot 400 dogodki privabil 230 tisoč ljudi

V Mariboru se je z zaključkom Folkarta in ognjemetom v soboto, 2. julija, zaključil 24. Festival Lent, ki je v zadnjih devetih dneh razgibal poletno vzdušje v mestu.

Prvi mož festivala, direktor Narodnega doma Maribor Vladimir Rukavina je z letošnjim izplenom zadovoljen, čeprav je bil festival krajši kot ponavadi. Festival je letos prvič vključeval opero in balet na prostem, glavno prizorišče pa je bilo na Trgu Leona Štuklja, ki se je po ocenah Rukavine izkazal za dobrega. Med zelo dobro obiskanimi so bile tudi dejavnosti v Mestnem parku, ki se bodo nadaljevale še vso poletje ob koncih tedna.

Za lažjo predstavo o tem kako velik je festival Lent, naj ga orišemo še v številkah. V 9 dneh je letos festival postregel z 323 prireditvami in še 58 spremljevalnimi dogodki, ki so se odvili na 51 prizoriščih v Mariboru in okolici. Prevladovali so koncerti (81), plesne predstave (14), športne prireditve (34), delavnice (33), folklorni nastopi (13) in še mnogo drugega. 4107 nastopajočih je prišlo iz 35 sodelujočih držav, 24. izvedbo festivala Lent pa je po ocenah organizatorjev obiskalo okrog 230 tisoč obiskovalcev.

 

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X