728×90 – glava
728×90 – glava
Neurje včeraj povzročalo še največ preglavic prav v Slovenskih goricah

Neurje včeraj povzročalo še največ preglavic prav v Slovenskih goricah

Včeraj zvečer in v prvem delu noči se je nad severovzhodno Slovenijo razbesnelo neurje s točo. Ta večjih nevšečnosti ni povzročala, več preglavic prebivalcem na tem področju je povzročal veter in močan naliv.

Dvakrat so posredovali gasilci PGD Gornja Radgona, neurje z močnim vetrom je odkrilo streho v Zbigovcih, še eno stanovanjsko hišo in gospodarsko poslopje pa so zaščitili tudi v Črešnjevcih.
V naselju Žikarce v občini Duplek je strela udarila v Drevo, veter je streho odkril tudi v naselju Sp. Duplek.
Na območju občine Hoče-Slivnica so gasilci PGD Hotinja vas odpravljali posledice neurja in sicer na Mariborski cesti, kjer so odstranili podrt telefonski drog in prekrili poškodovano streho na stanovanjskem objektu, Na klancu so odstranili tri podrta drevesa, na Kolmanovi cesti še sedem podrtih dreves, na Vinogradniški cesti odstranili eno podrto drevo in prekrili poškodovano streho, na Mejni ulici so prav tako prekrili poškodovano streho, na Grajski cesti, pa so podrto drevo odstranili že domačini.
Gasilci PGD Rače so posredovali na Mariborski cesti v Račah in iz kleti stanovanjskega objekta izčrpali meteorno vodo. V občini Rače-Fram so morali na delo tudi framski prostovoljni gasilci, ki so pomagali pri odstranitvi podrtega droga javne razsvetljave, na Čebelarski ulici pa so zasilno prekrili od vetra poškodovano streho.
Še nekaj podrtih dreves in odkritih streh je je bilo v zgornji dravski dolini in na celjskem, udar strele je povzročil požar v občini Slovenjske Konjice, v drugih delih Slovenije pa zaradi neurja večjih težav ni bilo.

Foto: splet

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X