728×90 – glava
728×90 – glava
V Košakih našli 75 sadik konoplje, nesreča padalcev v Moškanjcih

V Košakih našli 75 sadik konoplje, nesreča padalcev v Moškanjcih

KONOPLJA

Policisti Policijske postaje Maribor I so v začetku meseca septembra 2016, na območju Pobrežja v Mariboru opravili hišno preiskavo stanovanja, saj so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da občan v stanovanju goji prepovedano drogo. Navedeno se je tudi potrdilo, saj so občanu zasegli 7 sadik prepovedane droge konoplje-rastline, bolj znane pod imenom marihuana. Zoper občana so policisti podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Mariboru.

Dan zatem so policisti Policijske postaje Maribor I, na podlagi anonimnega obvestila, na območju Košakov našli 75 sadik prepovedane droge konoplje-rastline, visokih okoli 2 metra. Sadike so poželi ter ustrezno zavarovali. Z zbiranjem obvestil o gojitelju policisti še nadaljujejo. Neznanega storilca čaka kazen od enega do desetih let zapora.

Prav tako so se policisti Policijske postaje Maribor I istega dne odzvali na klic občana, da neka oseba poseduje prepovedano drogo konopljo. Policisti so kršitelju zasegli sadiko prepovedane droge konoplje-rastline in še 15 gramov posušene konoplje. Zaradi navedenega se bo moral zagovarjati na Okrajnem sodišču v Mariboru.

konoplja košaki

Foto: PP Maribor I

 

NESREČA PADALCEV

Včeraj, 4. septembra, okoli 16.30 je pet športnih padalcev, v razmaku 4 sekund, en za drugim skočilo z letala na višini 1.000 m, nad Moškanjci. Vsi skoki so potekali brez posebnosti v smeri letališča Moškanjci. Na višini okoli 500 do 400 m pa sta se nenadoma, iz doslej neznanega vzroka, s padali zapletla padalca, stara 49 in 31 let. Od tam naprej sta skupaj počasi padala in pri tem nekoliko rotirala v spirali. Ko sta priletela na višino približno 30 metrov ju je iz neznanega razloga pričelo močneje rotirati, pričela sta pridobivati vertikalno hitrost padanja, tako da sta s te višine, praktično v prostem padu padla na travnato letališko stezo letališča v Moškanjcih. Rezervnih padal nista uporabila.

Ob padcu sta oba utrpela telesne poškodbe. Po prvih informacijah je mlajši utrpel lahko, starejši padalec pa hudo telesno poškodbo. Oba so z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj, hudo telesno poškodovanega pa od tam še v UKC Maribor, kjer se zdravniki za njegovo življenje še borijo. Policisti skupaj s pristojnimi službami še vedno preiskujejo nesrečo.

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X