728×90 – glava
728×90 – glava
Obisk Fatimske Marije v Lenartu

Obisk Fatimske Marije v Lenartu

Letos poleg jubileja leta usmiljenja v Cerkvi na Slovenskem praznujemo še prihod milostnega kipa Marije Romarice iz Fatime.

Dva dosedanja prihoda v Slovenijo, leta 1997 in 2008, sta prinesla zelo dobre dušnopastirske sadove. Gre za vseslovenski Marijin misijon s poglobitvijo vere, upanja in ljubezni.

Slovesen sprejem kipa Fatimske Marije Romarice v Sloveniji je potekal na Brezjah, v mesec maju- V mariborski nadškofiji je kip že od 18. septembra. Vse do 13. oktobra, ko bo zvečer bo na Ptujski Gori vseslovensko srečanje posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu in vseh drugih, posvetitev in izročitev slovenskega naroda Jezusovemu in Marijinemu Srcu ter slovo od kipa Marije Romarice iz Fatime, pa ta potuje po naših župnijah. V Lenart bo kip fatimske Marije prispel v petek zvečer, ob 18.30 uri, ob 19. uri bo potekala tudi sveta maša, potem pa se bodo ob kipu zvrstile različne skupine, ki bodo ob molitvi in pesmi prebedele vso noč. Zjutraj ob 8. uri bo ponovno sveta maša, kip pa od tu roma do župnije Sv. Jakoba.

Foto: splet

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X