728×90 – glava
728×90 – glava
Spremembe pri poštnih storitvah tudi pri nas

Spremembe pri poštnih storitvah tudi pri nas

Pošta Slovenije je v zadnjih letih zabeležila 24 odstotni upad pisemskih pošiljk in kar 40 odstotni upad pri plačilnih storitvah.

Primanjkljaj prihodkov poskušajo nadomestiti z racionalizacijo stroškov, tudi s preoblikovanjem pošt in njihovega delovanja. Poleg tega da se zmanjšuje število pošt, pa obstoječe spreminjajo v pogodbene. Na območju celotne Slovenije so v letu 2016 na tak način preoblikovali 48 pošt, med njimi tudi v Vitomarcih in na Pragerskem, ukinili pa so pošto v Jakobskem Dolu, kjer storitve zagotavljajo prek pismonoše v t.i. pismonoški pošti. Pismonoša tako kar v avtomobilu poleg dostave in izročitve pošiljk, te tudi sprejema, mogoče je plačati položnice, izvede lahko vplačilo poštnih nakaznic in izplačilo zneskov iz osebnih računov, pismonoša prodaja znamke, srečke in določen nabor trgovskega blaga. Na našem območju novih ukinitev poslovalnic ne načrtujejo, bodo pa v pogodbeno pošto preoblikovali enoto na Destrniku, v Žetalah in v Sv. Trojici. O spremembah pri poslovanju bodo uporabniki pravočasno obveščeni.

Foto: splet

Povezani prispevki

1 Komentar

  1. Franc

    Saj ni nič nenavadnega, da so jim upadle plačilne storitve če pa imajo najvišje cene. Drugi ki se s tem niti ne ukvarjajo primarno (trgovine, bencinske črpalke, trafike,…) imajo veliko nižje cene. Kdor pa ima spletno banko pa niti ne pomisli da bi šel zaradi ene položnice iz hiše.

    Če bi znižali cene bi povečali plačilni promet in ne bi nič manj zaslužili saj bi namesto ene položnice nekdo plačal pet ali več torej 1x 1,05€ je manj kot na primer 5x 0.25€.

    Ampak takšna preprosta matematika je za vodilne na pošti in naši državi preveč zahtevna zato pa smo tukaj kje smo.

    Reply

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X