728×90 – glava
728×90 – glava
Kidričevska civilna pobuda lokalni valuti očita neustavnost

Kidričevska civilna pobuda lokalni valuti očita neustavnost

Civilna pobuda Gibanje za Kidričevo oziroma njen vodja Branko Štrucl, ki se je občinskih oblasti v Kidričevem že večkrat lotil zaradi domnevne okoljske degradiranosti kraja, se je zdaj spravil še na načrtovani projekt uvedbe občinske lokalne valute šterntaler.

Ta je po njegovem neustavna. Štrucl sicer pravi, da nima nič proti taki ideji, saj lokalne valute že obstajajo v Trbovljah in Ilirski Bistrici, a so tam nastale na zasebno pobudo, nikjer pa tega ne financirajo z občinskim denarjem, saj to odpira zgolj dodatne možnosti politične korupcije. Direktor občinske uprave Damjan Napast odgovarja, da so se že ob pripravi na izdajo valute seznanili z mnenjem finančnega ministrstva. Ker so dobili odgovor, da občina tega ne more početi, so projekt predali občinskemu podjetju.

Foto: splet

Povezani prispevki

1 Komentar

 1. Branko

  Spoštovani,
  občinska valuta Sternthal ne bo samo problem Kidričevega, ampak v kratkem problem celotne Slovenije, ko bodo z davkoplačevalskim denarjem ustanavljali nove in nove občinske valute in financirali zasebna podjetja, ki so njim blizu. Prisotna bo politična korupcija, ki je že danes rak rana slovenske družbe, ki bo negativno vplivala na konkurenčnost gospodarstva.
  Lep primer je občina Kidričevo kjer je župan Anton Leskovar v letu 2014 že bil kaznovan s strani KPK, prav zaradi politične korupcije, vendar se nič ni spremenilo še vedno ostaja prisotna v občini.
  Za revizijo postopka smo se glede nezakonitega izdajanja davkoplačevalskega denarja na račun občinske valute obrnili tudi na vodstvo Računskega sodišča in glej ga zlomka kako je ta občinska valuta pomembna za državo saj smo v pičlih dveh dneh dobili odgovor, da bo revizija opravljena takoj.

  Vso srečo Vašemu radio Slovenske gorice in lepo pozdravljeni

  Branko Štrucl
  Gibanje ZA Kidričevo

  Reply

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X