728×90 – glava
728×90 – glava
V Benediktu si prizadevajo za ohranitev ogroženih ptic

V Benediktu si prizadevajo za ohranitev ogroženih ptic

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije je predsedniku Turističnega društva Atlantida iz Benedikta Antonu Mlasku podelilo nagrado Aviana 2016.

To prestižno nagrado podelijo vsako leto eni osebi ali organizaciji, ki je v prejšnjem letu naredila največ za varstvo in ohranjanje ptic v Sloveniji. V obrazložitvi so zapisali, da je Anton Mlasko, takoj zatem ko je izvedel, da je zlatovranka, kot značilna vrsta tega tega območja, izumrla v Sloveniji – v preteklosti je bila v Slovenskih goricah zelo pogosta gnezdilka – začel z akcijo postavljanja več kot 100 gnezdilnic:

POSNETEK: ANTON MLASKO

      MLASKO (29-MAJ)

Dodajmo, da je Anton Mlasko, ki sicer stanuje v Ženjaku pri Benediktu, izvedel tudi foto natečaj na benediški osnovni šoli, v okviru katerega so učenci sodelovali s fotografijami iz narave, prav tako so v Benediktu izvedli več predavanj na temo ornitologije in naravovarstva. Na osnovni šoli zdaj deluje že krožek, v katerem učenci izdelujejo ptičje krmilnice, kmalu pa bodo ob gnezdu štorklje v središču Benedikta namestili spletno kamero, preko katere bo mogoče opazovati aktivnost te prav tako za Slovenske gorice pomembne ptice.

Foto: splet

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X