728×90 – glava
728×90 – glava
V Mariboru ne bo zlate lisice

V Mariboru ne bo zlate lisice

zlata-lisicaPo zadnjih informacijah po seji organizacijskega odbora Zlate lisice letošnje jubilejne 50. tekme svetovnega pokala alpskih smučark za Zlato lisico ne bo gostil Maribor. Čeprav so si štajerski organizatorji do zadnjega še pustili čas za dokončno odločitev, pa so vremenske razmere tako slabe, da možnosti za spremembo ni več. Govori vodja tekmovanja in predsednik Smučarskega kluba Branik Maribor Gorazd Bedrač:

http://www.rsg.si/mp3/2014/novice/januar/BEDRAC 1 (20-JAN).mp3
Maribor bi moral tekmo za Zlato lisico gostiti 1. in 2. februarja. Zanimalo nas je, ali se zdaj ti datumi kakor koli spreminjajo?

http://www.rsg.si/mp3/2014/novice/januar/BEDRAC 2 (20-JAN).mp3
Za 23. januar je sicer na Snežnem stadionu napovedana snežna kontrola, vendar v Mariboru trenutno ni česa kontrolirati, saj snega preprosto ni, v kratkem pa tudi niso napovedane ohladitve, ki bi omogočale izdelavo umetnega snega. Lahko pa si ljubitelji alpskega smučanja  v Mariboru do 2. februarja ogledajo fotografsko razstavo ob 50. obletnici tekmovanja alpskih smučark za svetovni pokal za Zlato lisico:

http://www.rsg.si/mp3/2014/novice/januar/BEDRAC 3 (20-JAN).mp3
Fotografije so večinoma posnete skozi leče fotoreporterjev Večera, nekaj pa je tudi arhivskih. Ob koncu smo Gorazda Bedrača še povprašali, ali bo letošnja jubilejna 50. Zlata lisca v čem posebna?

http://www.rsg.si/mp3/2014/novice/januar/BEDRAC 4 (20-JAN).mp3
V zadnjih štirih letih se je trikrat zgodilo, da tekme za Zlato lisico ni bilo v Mariboru. Dvakrat so jo prevzeli v Kranjski Gori, enkrat pa je bila odpovedana. Tudi naš športni sodelavec Darko Rebernik  v pregledu športnih dogodkov ni mogel mimo mariborske Zlate lisice:

http://www.rsg.si/mp3/2014/novice/januar/SPORT (20-JAN).mp3

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X