728×90 – glava
728×90 – glava
Ljubiteljski kulturniki že pripravljeni na novo sezono

Ljubiteljski kulturniki že pripravljeni na novo sezono

breda-slavinecTudi ljubiteljski kulturniki so vstopili v novo kulturno sezono. Kot je povedala vodja lenarške izpostave javnega sklada za kulturne dejavnosti Breda Slavinec, deluje na tem območju kar 42 kulturnih društev. Naloga javnega sklada za kulturne dejavnosti je prirejanje kulturnih prireditev različnih zvrsti in izobraževanja, ki jih sicer prirejajo v jesenskem času, ter tako skrbijo za kulturna društva na svojem območju. Za vse pa se v prihodnjih dneh že pripravlja prvi letošnji obširnejši sklop kulturnih prireditev. Govori Breda Slavinec.

http://www.rsg.si/mp3/2014/novice/januar/BREDA 1 (24-JAN).mp3

Nezadržno pa se bliža tudi Slovenski kulturni praznik, ki ga zaznamujemo 8. februarja. Ob tej priložnosti bodo številna društva pripravila proslave in druge kulturne prireditve.

http://www.rsg.si/mp3/2014/novice/januar/BREDA 2 (24-JAN).mp3

Se pa naslednjo kulturno sezono, kot napoveduje Slavinčeva, ponovno uvaja slovesnost ob kulturnem prazniku, ki jo prireja Zveza kulturnih društev Slovenskih društev v sodelovanju s skladom. Kako bo omenjena slovesnost potekala, pa Breda Slavinec.

http://www.rsg.si/mp3/2014/novice/januar/BREDA 3 (24-JAN).mp3

Kakšno pa je nasploh stanje duha na področju kulture? Ker so sredstva povsod omejena, nas je zanimalo, koliko sredstev je letos namenjenih ljubiteljski kulturi.

http://www.rsg.si/mp3/2014/novice/januar/BREDA 4 (24-JAN).mp3

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X