728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: V Sveti Trojici od sobote naprej na ogled vseslovenska razstava jaslic

FOTO: V Sveti Trojici od sobote naprej na ogled vseslovenska razstava jaslic

Pomemben del praznovanja veselega decembra v Sveti Trojici je tradicionalna, letos že 7. razstava jaslic v samostanski kleti.

Kot je že običaj, tudi tokrat s svojimi jaslicami sodelujejo številna domača društva in zaselki, tudi umetniki iz drugih krajev, letos prvič pa je razstava vseslovenska. To pomeni, da si bo v Sveti Trojici mogoče ogledati tudi tiste jaslice, ki so jih izdelali člani Društva ljubiteljev jaslic Slovenije. Tovrstna razstava je sicer vsako leto v drugem kraju. Ker bo razstavljenih še več jaslic, so se organizatorji odločili, da bo del razstave postavljen tudi v zgornjem delu samostanke kleti. Govori koordinator razstave Jože Žel:

POSNETEK: JOŽE ŽEL

      ZEL (15-DEC)

Povejmo, da bo uradna otvoritev razstave jaslic skupaj z blagoslovom to soboto (16. decembra) ob 17. uri, ko pripravljajo tudi pester kulturni program, nato pa bo razstava na ogled vse do šestega januarja, in sicer med 9. in 19. uro, na božični večer do 23.30, zadnji dan v letu pa bo samostanka klet zaprta. Prav vse dni bodo obiskovalce v kleti pozdravili in pogostili predstavniki posameznih naselij in društev v občini.

Foto: splet

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X