728×90 – glava
728×90 – glava
Dom upokojencev Ptuj nosilec programa “Skupaj proti demenci”

Dom upokojencev Ptuj nosilec programa “Skupaj proti demenci”

Dom upokojencev Ptuj je skupaj s partnerji začel izvajati dvoletni program Skupaj proti demenci, ki je namenjen vsem prebivalcem spodnje podravske regije.

V programu imajo na voljo nekaj več kot 50.000 evrov, k projektu pa so pristopili še Zdravstveni dom Ptuj, ptujska bolnišnica, Center za socialno delo Ptuj, Inštitut za socialno psihiatrijo in psihotravmatologijo, Pokrajinska zveza društev upokojencev v Spodnjem Podravju ter društvi Spominčica – Alzheimer Slovenija in Optimisti Ptuj. Glavni namen je vzpostavitev kakovostnejšega življenja oseb z demenco, tistih, ki zanje skrbijo v domačem okolju in institucijah, ter vseh, ki želijo vedeti več o tej vse pogostejši zahrbtni bolezni. Vodja enote Muretinci Jelka Sužnik pa poudarja, da se oseb z demenco še zmeraj drži stigma:

POSNETEK: JELKA SUŽNIK

      SUZNIK (21-DEC)

V okviru programa bodo potekala številna izobraževanja, delavnice, usposabljanja, skupine za samopomoč, animacije in podobno. Izdali so tudi priročnik z naslovom „Skupaj proti demenci“, na voljo je svetovalna številka 041 726 424, več inpformacij pa najdete tudi na spletni strani www.skupajprotidemenci.si.

Foto: splet

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X