728×90 – glava
728×90 – glava
Novi predpisi več ne dovoljujejo priročnih zalog zdravil po posameznih ambulantah

Novi predpisi več ne dovoljujejo priročnih zalog zdravil po posameznih ambulantah

Današnji stavki se bodo med 10. in 13. uro pridružili tudi lekarnarji. V času stavke bo tako izdaja zdravil potekala načeloma prek dežurnega okenca, posamezne enote pa bodo izdajale zdravila na recept, ki je predpisan istega dne ali če je označen kot nujen.

Prav tako se bodo v tem času izdajala zdravila brez recepta v primeru nujnih stanj po presoji magistra farmacije. V Lekarnah Maribor so za Slovenske novice pojasnili, da na recepte in na nujna zdravila, ki jih uporabniki kupijo brez recepta, v dežurstvu ne zaračunavajo dežurne takse. »Tako bo tudi v času stavke,« je povedala Ljubica Lovišček iz mariborskih lekarn. Sicer pa ima lekarna v Lenartu, kjer se danes prav tako pridružujejo stavki, med vsemi lekarniškimi enotami, ki organizacijsko spadajo k Lekarnam Maribor, najdaljši delovni čas. Kot je pojasnila strokovna direktorica omenjenih lekarn Ljubica Lovišček, lenarško lekarno odpirajo nekoliko prej kot ostale, prav tako ima podaljšan delovni čas do 19.30. Sicer pa, kot še pravi Loviščkova, odprtost lekarn prilagajajo delovnemu času zdravstvenih ambulant, ki so običajno v neposredni bližini lekarne. Tako so ponekod lekarne odrte le osem ur, v večjih središčih pa cel dan. Nas pa je še zanimalo, kako je z delovnim časom ob vikendih in praznikih v ostalih bolj od Maribora oddaljenih lekarnah in zakaj v dežurnih ambulantah ni več manjših priročnih zalog zdravil? Govori Ljubica Lovišček:

POSNETEK: LJUBICA LOVIŠČEK

      LOVISCEK (23-JAN)

Loviščkova ob tem še dodaja, da so v Zdravstvenem domu Lenart v preteklosti vzpostavljali priročno zalogo zdravil, ki pa so jo morali zaradi novih predpisov ukiniti. Podobno so storili tudi v zasebni ambulanti splošne medicine v Framu, kjer zaradi zakonskih sprememb izdajanje zdravil iz depoja od lanskega aprila ni več mogoče.

Foto: splet

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X