728×90 – glava
728×90 – glava
V Jurovskem Dolu organizirali zanimivo prireditev

V Jurovskem Dolu organizirali zanimivo prireditev

Preteklo nedeljo so obiskovalci do zadnjega kotička napolnili dvorano kulturnega doma v Jurovskem Dolu, kjer so pripravili zabavno prireditev Zašpilaj in zakrikaj po domače.

Prireditev sta v narečju hudomušno vodila plesalca Folklorne skupine Jurovčan, Janja Roškarič in Alen Breznik, vmes pa pletla zanimivo zgodbo o krikanju – juckanju. Podrobneje o običaju krikanja oziroma juckanja pa predsednik KUD Ivan Cankar Jurovski Dol Miroslav Breznik:

POSNETEK: MIROSLAV BREZNIK

      BREZNIK

Na prireditvi, ki so jo v Jurovskem Dolu pripravili prvič, so obiskovalci nedeljsko popoldne preživeli ob domači glasbi, pesmi, krikanju in humorju, za kar so poskrbeli Ansambel Zadetek, Veseli Jurovčani, Jurovski gadi, Ansambel Šenk, Ansambel Norost, Godci Folklorne skupine Jurovčan ter harmonikarja David Šerbinek in Grega Ornik. O najdbi bombe na Vurberku so pripravili parodijo člani Gledališkega društva Vurberk in občinstvo pošteno nasmejali. Krikarji – juckarji, Slavko Mihelič, Ivan Črnčec, Božo Harc st., Božo Harc ml. ter Jasmina Dreier, so s svojimi vložki popestrili prireditev, z njimi pa je veselo zakrikalo tudi občinstvo. Zbrane prostovoljne prispevke obiskovalcev bodo organizatorji namenili za opremo Mladinske folklorne skupine Jurovčan. Prireditev naj bi postala tradicionalna, v prihodnje pa jo želijo pripraviti na prostem, na osrednjem trgu v Jurovskem Dolu.

Foto: splet

Povezani prispevki

1 Komentar

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X