728×90 – glava
728×90 – glava
V številnih občinah ta konec tedna čistilne akcije

V številnih občinah ta konec tedna čistilne akcije

Pomlad je tisti čas v letu, ko se med številnimi drugimi opravili lotimo tudi spomladanskega čiščenja, pa ne samo doma, v naših bivalnih prostorih, ampak tudi okoli hiše oziroma še širše – okolja v kraju, kjer bivamo.

Čez zimo se namreč v obcestnih jarkih, robovih gozdov in travnikov, v gozdovih, ob sprehajalnih poteh in še kje nabralo veliko odpadkov, ki ne spadajo v naravo. Tako so številne občine, tudi na območju Slovenskih goric, že pretekli konec tedna organizirale čistilne akcije, nekaj akcij pa se bo zvrstilo še v prihajajočem koncu tedna.
V soboto veliko spomladansko čistilno akcijo Očistimo svoj kraj 2018 pripravljajo v Benediktu, s pričetkom ob 9. uri, akcija bo trajal do približno 12-te ure, ko se bodo udeleženci ponovno zbrali na zbirnih mestih – tam bo poskrbljeno za manjši prigrizek in druženje. V primeru dežja se čistilna akcija prestavi na naslednjo soboto, Tudi v občini Kungota bo čistilna akcija v soboto, s pričetkom ob 9. uri, vabljena so vsa društva, organizacije, podjetniki in posamezniki ter vsi zainteresirani, ki jim ni vseeno za to, v kakšnem okolju živijo. V primeru slabega vremena čistilna akcija odpade. Še ena čistilna akcija bo v soboto, in sicer v Občini Starše. Tamkajšnja posebnost je, da je v akcijo poleg stalno sodelujočih organizacij, Krajevnih svetov in društev iz občine vključena tudi osnovna šola. Namen občine Starše ni samo očistiti okolje, temveč tudi ozaveščati ter izobraževati občane, kako ravnati z okoljem, poleg tega želijo okrepiti sodelovanje med sodelujočimi organizacijami in prostovoljci ter krepiti prostovoljstvo v vseh segmentih družbenega življenja v občini. Čistilna akcija se bo v občini Starše začela ob 9. uri, potekala pa bo v vsakem vremenu. V občini Lenart pa bo čistilna akcija potekala prihodnjo soboto, 21. aprila, s pričetkom ob 9. uri in bo trajala do 12. ure, ko bodo udeleženci na zbirnih mestih tudi prejeli malico. V primeru slabega vremena oziroma močnega dežja, akcija odpade. Prav tako prihodnjo soboto, 21. aprila, čistilno akcijo pripravljajo tudi v Občini Lovrenc na Pohorju. Začela se bo ob 8. uri, zbirno mesto je prireditveni center na Gornjem trgu, akcija bo trajala predvidoma do 12. ure, v primeru dežja pa odpade.

Foto: splet

 

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X