728×90 – glava
728×90 – glava
V Letalskem centru Maribor začeli s protitočno obrambo

V Letalskem centru Maribor začeli s protitočno obrambo

Slovenija spada med območja, v katerih so nevihte s točo zelo pogoste, zato je še toliko bolj pomembna protitočna obramba.

Po napovedih naj bi ta v severovzhodni Sloveniji zaživela včeraj, 22. junija. Kljub temu da je postopek javnega naročila izbire izvajalca končan, pri edinem izvajalcu te obrambe, to je Letalskem centru Maribor, pogodbe v petek dopoldne, ko smo se pogovarjali z njimi, s strani kmetijskega ministrstva še vedno niso prejeli. V petek popoldne pa je Slovenska tiskovna agencija sporočila, da je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano danes vendarle letalskemu centru in 57 občinam poslalo pogodbe o letalski obrambo pred točo. Darko Kralj iz Letalskega centra Maribor je prepričan, da zelo zamujamo in da bi morala obramba pred točo delovati že maja:

      KRALJ (22-JUN)

Omenjeno eno letalo bo sicer branilo 71 občin na skoraj 4000 kvadratnih kilometrih površin. Za takšno območje bi potrebovali vsaj tri letala, še pravi Darko Kralj in dodaja, da v letalu nimajo niti radarja. Piloti zato letijo s srcem, a nikakor ga nimamo v hlačah, še sporoča Kralj.

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X