728×90 – glava
728×90 – glava
Odkupna cena ječmena 10€ višja

Odkupna cena ječmena 10€ višja

Letošnja žetev ječmena se bliža h koncu, kmetje pa s pridelkom niso najbolj zadovoljni. Zaradi neugodnih vremenskih razmer je namreč pridelek podpovprečen, prav tako je količinsko manjši, je pa zato posledično odkupna cena nekoliko višja.

Na slovenskem trgu naj bi bilo letos tudi več avstrijskih kupcev, saj je bila avstrijska Štajerska vremenskim ujmam izpostavljena še bolj kot Slovenija. Na našem koncu ječmen odkupuje tudi Kmetijska zadruga Lenart. Kot je povedal direktor zadruge Janko Hajdinjak, so v lanskem letu odkupili okoli 800 ton ječmena, 600 v Prekmurju, ostalo v Lenartu, letos pa bo zaradi slabšega pridelka odkup manjši za od 20 do 30 odstotkov:

JANKO HAJDINJAK (26 – JUNIJ)

      HAJDINJAK (26-JUN)

Hajdinjak še dodaja, da se tačas v kmetijski zadrugi že intenzivno pripravljajo na odkup letošnje pšenice. Tiste najkvalitetnejše razredov A in B bo najverjetneje nekaj manj, saj se zaradi številni padavin v času zorenje pojavljajo bolezni na klasju. Sicer pa bodo odkupovali tudi oljno ogrščico, sojo, oves, tritikalo in ostale žitarice.

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X