728×90 – glava
728×90 – glava
Pedagoški delavci in drugi strokovnjaki: Počitnice naj bodo počitnice!

Pedagoški delavci in drugi strokovnjaki: Počitnice naj bodo počitnice!

Preteklo šolsko leto je za številne učence zdaj še samo lep spomin, čeprav so se poletne počitnice šele začele. 22. junija so letos osnovnošolci šolske torbe postavili v kot in kot opozarjajo številni strokovnjaki in pedagoški delavci, je prav, da torbe do jeseni tam tudi ostanejo.

Specialni pedagog za motnje vedenja in osebnosti Marko Juhant meni, da bi starši, ki silijo otroke, da med počitnicami obdelujejo predmete, ki jim ne grejo najbolje, morali biti denarno kaznovani, ker si niso prebrali, kako je sestavljeno šolsko leto: iz pouka in počitnic. To so počitnice in ne učitnice, še dodaja. Heliodor Cvetko, psiholog v mariborskem Svetovalnem centru za otroke, mladostnike in starše prav tako poudarja, da počitnice naj bodo počitnice, v tem času lahko doma tudi veljajo nekoliko bolj ohlapna pravila:

      CVETKO (6-JUL)

Ker je med počitnicami vse bolj sproščeno, pa ob tem policisti opozarjajo tudi na varnost. Da bi bile počitnice prijetne in da bi resnično minile v dopustniškem vzdušju, so slovenski policisti tako skupaj z nevladno organizacijo, ki predstavlja evropsko mrežo za opozarjanje na izginule otroke in evropsko policijsko mrežo na področju pogrešanja otrok, Amber Alert pripravili nekaj osnovnih nasvetov, kako poskrbeti za varnost otrok. Pomembno je, da starši veste, kje so vaši otroci; med igro jih imejte na očeh; vedno imejte pri sebi novejšo fotografijo svojega otroka (npr. na mobilnem telefonu); starejše otroke navadite, da vam vedno povedo, kje so; poskrbite, da otroci vedo, kaj storiti, če se izgubijo; poskrbite, da se bodo otroci znali odzvati, če jih ogovori neznanec. Tudi ravnatelj OŠ Lenart Marjan Zadravec otroke poziva k previdnosti, ob tem pa še dodaja, da naj med počitnicami predvsem uživajo:

      ZADRAVEC (6-JUL)

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X