728×90 – glava
728×90 – glava
Na Sv. Ani prenovljeno evangeličansko pokopališče in točke strpnosti

Na Sv. Ani prenovljeno evangeličansko pokopališče in točke strpnosti

Na Sveti Ani imajo poleg osrednjega pokopališča še evangeličansko pokopališče, ki je posebnost v našem prostoru, nahaja pa se v naselju Zgornja Ščavnica.

Uredili so ga priseljeni prekmurski evangeličani, in to leta 1918. Ohranjenih je petnajst grobov z železnimi in kamnitimi nagrobniki. Sestavni del pokopališča je kapela s šilasto zaključenimi okni in strmo streho, zgrajena leta 1935. To pokopališče je bilo v zadnjih letih nekoliko zanemarjeno, zato so se na Občini kar nekaj časa trudila, da bi pridobili sredstva za obnovo. Lani so tako bili uspešni na čezmejnem projektu s sosednjo Madžarsko, v obnovo so vložili 100 tisoč evrov, od tega pa so dobili od Evropske unije povrnjenih kar 80 tisoč evrov. V okviru občinskega praznika pa bodo prenovljeno evangeličansko pokopališče zdaj tudi uradno odprli in predstavili investicijo, ob tem pa so uredili tudi točke strpnosti. Več o tem pa župan Silvo Slaček:

POSNETEK: SILVO SLAČEK

      SLACEK (24-JUL)

Otvoritev prenovljenega evangeličanskega pokopališča na Zg. Ščavnici in točk strpnosti bo v sredo (25. julija) ob 17. uri.

Foto: Radio Slovenske gorice

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X