728×90 – glava
728×90 – glava

Na Sv. Ani prenovljeno evangeličansko pokopališče in točke strpnosti

Na Sveti Ani imajo poleg osrednjega pokopališča še evangeličansko pokopališče, ki je posebnost v našem prostoru, nahaja pa se v naselju Zgornja Ščavnica.

Uredili so ga priseljeni prekmurski evangeličani, in to leta 1918. Ohranjenih je petnajst grobov z železnimi in kamnitimi nagrobniki. Sestavni del pokopališča je kapela s šilasto zaključenimi okni in strmo streho, zgrajena leta 1935. To pokopališče je bilo v zadnjih letih nekoliko zanemarjeno, zato so se na Občini kar nekaj časa trudila, da bi pridobili sredstva za obnovo. Lani so tako bili uspešni na čezmejnem projektu s sosednjo Madžarsko, v obnovo so vložili 100 tisoč evrov, od tega pa so dobili od Evropske unije povrnjenih kar 80 tisoč evrov. V okviru občinskega praznika pa bodo prenovljeno evangeličansko pokopališče zdaj tudi uradno odprli in predstavili investicijo, ob tem pa so uredili tudi točke strpnosti. Več o tem pa župan Silvo Slaček:

POSNETEK: SILVO SLAČEK

      SLACEK (24-JUL)

Otvoritev prenovljenega evangeličanskega pokopališča na Zg. Ščavnici in točk strpnosti bo v sredo (25. julija) ob 17. uri.

Foto: Radio Slovenske gorice

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja