728×90 – glava
728×90 – glava
PRAVILA za  REDNE LOKALNE VOLITVE   2018

PRAVILA za REDNE LOKALNE VOLITVE 2018

Radio Slovenske gorice, neodvisna Regionalna radijska postaja s statusom posebnega pomena, bo v skladu z veljavno zakonodajo, s programsko zasnovo in s poslovno programsko politiko spremljal predvolilno dogajanje tako, da nobena politična stranka oziroma kandidati ne bodo v privilegiranem ali neenakopravnem položaju:

1. V času pred uradnim začetkom volilne kampanje bo Radio Slovenske gorice v skladu z uredniško politiko posameznim kandidatom in kandidatkam ter političnim strankam onemogočil izkoriščanje Radia za predvolilno promocijo, prispevke bomo oblikovali na podlagi novinarske in vsebinske presoje in aktualnosti.

2. Radio Slovenske gorice bo v celoti spoštoval določila Zakona o volilni kampanji. Radio Slovenske gorice v tem času ne bo objavljal neplačanih sporočil za javnost, politične stranke in kandidati pa lahko programski čas zakupijo po ceniku, ki velja v času predvolilne kampanje.

3. Oglase političnih strank in samostojnih kandidatov bo Radio Slovenske gorice uvrščal v programsko shemo pod pogoji, kot veljajo v času predvolilne kampanje, naročniki oglasov in drugih plačanih oddaj pa ne morejo vplivati na programske in uredniške odločitve Radia Slovenske gorice.

4. Radio Slovenske gorice bo v času pred in med volilno kampanjo po lastni presoji, v skladu z uredniško politiko in v skladu z Zakonom o medijih pripravil vsebinske oddaje in soočenja kandidatov.

5. Vsem kandidatom in političnim strankam bomo zagotovili vse možnosti za ustrezno predvolilno promocijo v skladu s cenikom in v skladu s programskimi pasovi, ki bodo v ta namen na voljo.

6. Naročila za oglaševanje bodo sprejemali izključno v marketingu Radia Slovenske gorice, naročnik pa mora oddati naročilo najmanj 48 ur pred objavo ali začetkom predvajanja. Radio Slovenske gorice bo objavil tudi vnaprej pripravljene, plačane posnetke, vendar za kakovost posnetkov ne prevzema odgovornosti.

7. Naročnikom oglasov in plačanih oddaj v nobenem primeru ni na voljo glasbeni arhiv Radia Slovenske gorice, posebej naročeno glasbo pa bomo v sklopu omenjenih oglasov in oddaj objavili le če bodo poprej urejene obveznosti iz naslova avtorskih pravic izvajalcev.

8. Vsa plačana obvestila, propagandna sporočila in predstavitveni pogovori v zvezi z volilno kampanjo bodo v programu Radia Slovenske gorice posebej razpoznavni in označeni kot propagandna volilna sporočila.

9. Naročniki volilnih propagandnih sporočil, obvestil in predstavitvenih pogovorov so objavo dolžni naročiti z ustrezno opremljeno naročilnico in naročilo vnaprej poravnati v celoti vsaj tri dni pred objavo, v nasprotnem primeru sporočila ali naročeni oglasi ne bodo objavljeni.

 

Lenart, 5. oktober 2018

 

Odgovorna urednica

Radia Slovenske gorice

Romana Drumlič

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X