728×90 – glava
728×90 – glava
Lenarško območno združenje Veteranov vojne za Slovenijo med bolj dejavnimi

Lenarško območno združenje Veteranov vojne za Slovenijo med bolj dejavnimi

Območno združenje Veteranov vojne za Slovenijo Lenart, ki ga vodi Andrej Kocbek, je v letošnjem letu že organiziralo nekaj večjih dogodkov.

Tako so med drugim postavili tri obeležja v povezavi s slovensko osamosvojitveno vojno leta 1991, in sicer v parku doktorja Jožeta Pučnika v Lenartu, v Cerkvenjaku in v spominskem parku v Radencih. Naslednja njihova aktivnost, ki jo bodo izvedi 20. oktobra, pa je strokovna ekskurzija veteranov vojne za Slovenijo v Kočevsko Reko, kjer so potekale priprave na slovensko osamosvojitveno vojno, naš sogovornik Andrej Kocbek pa je bil tam poveljnik 710. učenega centra:

POSNETEK: ANDREJ KOCBEK

      KOCBEK (9-OKT)

Omenimo še 22. oktober, ko lenarško območno združenje veteranov vojne za Slovenijo organizira ekskurzijo za vseh sedem osnovnih šol na območju Upravne enote Lenart – 49 učencev se bo odpravilo na območja vojnih dogodkov v Pesnici in Šentilju. Konec meseca pripravljajo še družabne igre in druženja na tradicionalnem kostanjevem pikniku, v novembru pa med drugim odkritje spominskega obeležja na stavbi bivšega lenarškega Centrovoda, kjer je bilo v času priprav na osamosvojitev tajno skladišče vojaške opreme. Do konca novembra se bodo zvrstili še predavanji o dogodkih med osamosvojitveno vojno na osnovnih šolah Sveta Ana in Cerkvenjak ter ob Dnevu Rudolfa Maistra predavanje doktorja Marjana Toša o Maistrovih slovenskogoriških sodelavcih in podpornikih.

Foto: Radio Slovenske gorice

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X