728×90 – glava
728×90 – glava
100 let od smrti Ivana Cankarja: Svoj pečat pustil tudi v Sv. Trojici

100 let od smrti Ivana Cankarja: Svoj pečat pustil tudi v Sv. Trojici

11. decembra mineva točno 100 let od smrti našega največjega pisatelja Ivana Cankarja.

Letos smo v Sloveniji tako zaznamovali Cankarjevo leto, v spomin nanj so se zvrstili že številni dogodki, s posebnim srečanjem pa se mu bodo poklonili tudi v Sveti Trojici. V trojiškem kulturnem domu pripravljajo simpozij Cankar v Slovenskih goricah, na katerega so vabljeni vsi, ki jim Cankarjeva dediščina v literaturi in povezavi Slovenskih goric z njegovim imenom kaj pomeni. Tesno vez med Cankarjem in Sveto Trojico je za našo radijsko postajo povzela Marija Šauperl iz Knjižnice Lenart:

POSNETEK: MARIJA ŠAUPERL

      SAUPERL (10-DEC)

Pisma, ki jih je Cankar pisal v Sveti Trojici, bodo prebirali tudi na srečanju, osrednja gosta bosta Aleš Šteger in Tone Partljič, dogodek bo povezovala in dodala tudi kakšno svojo interpretacijo Darinka Čobec, Marija Šauperl in Drago Lipič pa bosta povedala še kaj več o Kulturni poti. Za kaj gre, pa Drago Lipič iz KD Ernest Golob – Peter iz Sv. Trojice in tudi predsednik Zveze kulturnih društev Slovenske gorice:

POSNETEK: DRAGO LIPIČ

      LIPIC (10-DEC)

KD Ernest Golob – Peter bo na prireditvi tudi podpisalo pogodbo o sodelovanju s KUD Forma Viva Makole, s čimer se bo začelo že tretje delovno ustvarjanje, tokrat na temo Cankarja. Na srečanju bo dramska skupina Gledališkega društva AVIS iz Gočove odigrala prizor iz politične satire “Kraljica na Klancu”, avtorice Melani Potrč. V zgodbi povežejo Cankarjeve čase s trenutnim dogajanjem. Druženje bo potekalo v kulturnem domu v Sveti Trojici v torek, 11. decembra, od 16. ure naprej, poskrbljeno bo tudi za požirek odlične “Cankarjeve kave” z ustreznim prigrizkom.

Foto: Radio Slovenske gorice

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X