728×90 – glava
728×90 – glava
Zgodba nekega dečka segla do src in sprožila dobrodelno akcijo

Zgodba nekega dečka segla do src in sprožila dobrodelno akcijo

V času praznikov stiske ljudi, ki si ne morejo privoščiti stvari, ki so marsikomu morda samoumevne, pridejo še bolj do izraza.

Še močneje to ob obdarovanjih čutijo otroci, ki pod smrečico na božično jutro najdejo veliko manj kot pa njihovi vrstniki, če sploh kaj. Družine se tudi znajdejo v vrtincu neplačanih položnic in dolgov, prav zato v tem času številne organizacije pa tudi posamezniki organizirajo dobrodelne dogodke ali akcije. Tudi v Lenartu v teh dneh teče dobrodelna akcija, ki so jo naslovili Zgodba nekega dečka. Akcijo je sprožila Jelica Kamenšak iz Sp. Gasteraja, ki je na svoj Facebook profil zapisala prav to zgodbo nekega dečka. Na zgodbo se je odzvalo veliko ljudi, ki so izrazili željo, da bi pomagali in iz tega se je rodila popolnoma nova zgodba. Več o tem, kako lahko pomagamo, pa Jelica Kamenšak:

POSNETEK: JELICA KAMENŠAK

      KAMENSAK (19-DEC)

Mobilna škatlica je v tem tednu že bila v OŠ Lenart, v Knjižnici Lenart na božični pravljični ustvarjalnici, akciji pa se je pridružila tudi Sveta Trojica, škatlica bo vse dni gostovala na njihovi Zimski pravljici. Zgodbo nekega dečka bodo tokrat zaključili v soboto, 22. decembra, ko ŠD Majstri Lenart pripravlja Božični tek po Lenartu. Tudi v soboto bo še mogoče darovati, in sicer od 17. ure naprej na Trgu osvoboditve v Lenartu.

Zgodba nekega dečka je zapisana na Facebook-u, prisluhnete pa jih lahko tudi na spodnjem posnetku:

POSNETEK: JELICA-ZGODBA

      JELICA-ZGODBA

Foto: Facebook (Jelica Kamenšak)

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X