728×90 – glava
728×90 – glava
V teku kampanja zbiranja vlog za kmetijske subvencije

V teku kampanja zbiranja vlog za kmetijske subvencije

Državna agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja je 25. februarja začela kampanjo zbiranja vlog za kmetijske subvencije, ki jih morajo kmetje oddati do 6. maja. Tudi letos je obvezen elektronski vnos, samostojno ali pri kmetijskih svetovalcih oz. pooblaščencih.

Zamudniki bodo vloge lahko oddali do 31. maja, a se za vsak delovni dan zamude izplačila zahtevkov in vlog znižajo. Izjema pa velja za tiste upravičence, ki bodo uveljavljali zahtevek za ukrepe dobrobiti drobnice; ti morajo vlogo vložiti najkasneje do 3. maja. Tukajšnjim kmetom pri izpolnjevanju vlog pomagajo na Kmetijsko svetovalni službi Lenart. Vodja te službe Franci Ornik pojasnjuje, da lahko kmetje pridobijo osnovna plačila, ki so izplačana na osnovni pridobljenih plačilnih pravic, v Slovenskih goricah pa so pogosta tudi tako imenovana OMD plačila:

POSNETEK: FRANCI ORNIK

      ORNIK (15-MAR)

Poleg omenjenih dveh oblik plačil poznamo tudi dodatek za zeleno komponento, proizvodno vezana plačila, zahtevke za ukrep dobrobit živali, kmetijsko-okoljska plačila in posebna plačila do katerih so upravičene ekološke kmetije.

Foto: Radio Slovenske gorice

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X