728×90 – glava
728×90 – glava
V Lenart prihaja varuh človekovih pravic

V Lenart prihaja varuh človekovih pravic

Specialni pedagog Peter Svetina, ki ga je DZ za varuha človekovih pravic imenoval konec januarja, je kot peti varuh v Sloveniji začne svoj šestletni mandat v februarju. Ko je prevzel posle, je novi varuh povedal, da je spoštovanje človekovih pravic ogledalo družbe.

Med svojimi prednostnimi nalogami je napovedal, da morajo biti najprej upoštevane vse pobude, ki so jih pri varuhu podali do zdaj. Zagotovil pa je tudi, da bo vsakodnevno opozarjal na kršitve človekovih pravic vseh prebivalk in prebivalcev v državi. Varuh človekovih pravic se pri svojem delu tudi poskuša s poslovanjem zunaj sedeža približati tistim, ki potrebujejo njegovo pomoč. Enkrat na mesec tako varuh s sodelavci obišče določen predel Slovenije. Tokrat prihaja v Lenart. Govori varuh človekovih pravic Peter Svetina:

POSNETEK: PETER SVETINA

Ker je občin v Sloveniji 212, bi vse lahko obiskali v približno 17-ih letih, zato namen poslovanja ni priti v vse občine, ampak se vsaj regionalno približati vsem, ki bi potrebovali pomoč. Pogovori bodo potekali v prostorih občine na Trgu osvoboditve 7, ta dan pa bo varuh obiskal tudi nekatere institucije v občini, kjer se bo seznanil z njihovim delom in težavami, s katerimi se srečujejo pri uresničevanju pravic ljudi. Srečal se bo tudi z županom Janezom Krambergerjem in njegovimi sodelavci ter z njimi govoril o prizadevanju občine za spoštovanje pravic občanov.

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X