728×90 – glava
728×90 – glava
Predstava Agata je razprodana

Predstava Agata je razprodana

V okviru projekta ESCAPE, ki je podprt s strani Evropske unije in sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru sodelovanja Slovenije in Madžarske, so na občini Lenart v sodelovanju s Kulturnim društvom Delavec pripravili doživljajski dogodek Pobeg v zgodovino čarovništva.

S posebno uprizoritvijo zgodbe, gledališko predstavo Agata nas bodo v 17. stoletje, v čas, ko so na gradu Hrastovec potekali čarovniški procesi in ko se je nesrečno končala ljubezen med Agato in Friderikom, popeljali to soboto in nedeljo. Generalko pred predstavo si je minulo sredo v okviru Linhartovega srečanja ogledal strokovni spremljevalec Javnega sklada za kulturne dejavnosti in videno zelo pohvalil. Kot so sporočili iz občine Lenart so brezplačne vstopnice za obe predstavi ta vikend že pošle, zato že razmišljajo o ponovitvi v začetku meseca maja. Priredbo za letošnjo predstavo Agata je pripravil Miroslav Mauko, predsednik Kulturnega društva Delavec. Društvo je prispevalo tudi igralce, režijo pa je prevzel Viktor Hrvatin Meglič, ki je o predstavi povedal:

POSNETEK: VIKTOR HRVATIN MEGLIČ

Zgodba o Agati v širšem okolišu Hrastovca ostaja prisotna že generacije. Je zgodba o čarovništvu, ljubezni, predanosti, upanju in veri. Agata je simbol vseh duš, ki se jim je zgodila krivica. Je opomin za včeraj in jutri. K zgodbi Črnega križa pri Hrastovcu so se vedno znova vračale in jo obujale generacije.

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X