728×90 – glava
728×90 – glava
Na izjave podjetja Salomon, da je bil drugi požar v njihovem obratu podtaknjen, se je ostro odzval tukajšnji župan

Na izjave podjetja Salomon, da je bil drugi požar v njihovem obratu podtaknjen, se je ostro odzval tukajšnji župan

V času protesta pred sortirnico odpadkov podjetja Salomon v Lenartu predstavnikov podjetja ni bilo na spregled, so se pa nekaj ur kasneje odzvali s pisno izjavo, v kateri so med drugim zapisali, da so prepričani, da je bil drugi požar v njihovem obratu za zbiranje in sortiranje nenevarnih odpadkov v Lenartu, do katerega je prišlo v petek, podtaknjen.

Vzrok požarov sicer še ni znan. Na Policijski upravi Maribor so pojasnili, da kriminalistična preiskava obeh požarov v Lenartu še ni zaključena. V podjetju Salomon sicer, kot še pišejo, dogajanje obžalujejo in zagotavljajo, da izvajajo še dodatne preventivne ukrepe in vse aktivnosti za dodatno zaščito nadaljnjega obratovanja lokacije. Prav tako so v Salomonu prepričani, da so izjave lenarškega župana Janeza Krambergerja glede zapiranja obrata s 140 zaposlenimi preuranjene. Dodajajo, da bi drastični ukrepi, ki bi morebiti sledili izjavam župana, pomenili socialno stisko za 140 zaposlenih in še 50 tistih, ki so tako ali drugače povezani s poslovanjem njihovega obrata v Lenartu. Podatek o tem, koliko ljudi podjetje zaposluje po vsej Sloveniji je ujel tudi naš mikrofon v času, ko je pretekli petek obrat obiskal okoljski minister:

POSNETEK: SALOMON

Na izjavo podjetja Salamon se je že odzval tukajšnji župan Kramberger, ki je zapisal, da so mešanje zaposlenih in govoričenje o ohranjanju delovnih mest samo floskole. V nadaljevanju župan piše, da je nekdanji zaposleni v obratu na torkovem protestnem shodu jasno povedal, da zaposleni delajo za minimalne plače v nemogočih delovnih pogojih med črvi in ščurki. Glede trditev podjetja, da so vzpostavili zgledno stanje na pogorišču, lenarški župan pravi, da je to zagotovo res, da so bili prostori minuli petek ob obisku ministra res počiščeni in nadaljuje, da je potrebno vprašati gasilce, kako je zgledalo ob prvem požaru, ko se niti peš niso mogli gibati po podjetju, toliko je bilo menda smeti. V podjetju govorijo o dveh požarih, čeravno je bilo – kot še beremo v odzivu – več manjših požarov v preteklosti in tudi zaposleni naj bi povedali, da manjše požare pogasijo sami. Glede preuranjenih izjav o zapiranju obrata, župan Kramberger odgovarja, da v istem trenutku vodstvo družbe prehiteva forenzično preiskavo in govori o neuradnih informacijah in o podtaknjenem požaru. Sicer pa poslušajmo, kako je župan Kramberger, odgovoril na naše vprašanje, ali izrecno zahteva zaprtje obrata v Lenartu:

POSNETEK: JANEZ KRAMBERGER

Foto: Radio Slovenske gorice

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X