728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO/VIDEO: Ekomuzej – Dolina miru v Benediktu

FOTO/VIDEO: Ekomuzej – Dolina miru v Benediktu

Naša ekipa je v petek obiskala tradicionalni kmečki vrt tik ob Osnovni šoli Benedikt, ki je del velikega projekta Ekomuzej Dolina miru. Gre za muzej na prostem, s katerim želijo promovirati svojo naravno in kulturno dediščino ter posledično v te kraje privabiti nove obiskovalce. Občina je s projektom uspela na razpisu Lokalne akcijske skupine, ki sofinancira 80 odstotkov vrednosti, celotna vrednost projekta pa znaša okoli 57 tisoč evrov. Podrobneje o tem, kaj projekt obsega, pa benediški župan Milan Repič:

POSNETEK: MILAN REPIČ

Letos so v okviru prve faze projekta obnovili prostore v nekdanjem vrtcu, uredili vrt ob šoli, zasadili sadno drevje in vinsko trto ter oblikovali nekaj zgodb o naravni in kulturni dediščini kraja. Prihodnje leto, ko bodo izvajali drugo fazo, pa bo še več poudarka na zgodbah in na najdiščih ptic in ostale dediščine. Prej omenjeni kmečki vrt je še prav posebej zanimiv za učence tamkajšnje osnovne šole. Govori ravnatelj Aljoša Bradač:

POSNETEK: ALJOŠA BRADAČ

V času našega obiska so bile ob kmečkem vrtu učenke benediške osnovne šole Mišel, Lana, Barbara, Maja in Daša. Poslušajmo, kaj so nekatere od njih povedale:

POSNETEK: UČENKE

VIDEO: Ekomuzej – Dolina miru

Foto: Radio Slovenske gorice

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X