728×90 – glava
728×90 – glava
Lenarška glasbena in baletna šola na široko odpira svoja vrata

Lenarška glasbena in baletna šola na široko odpira svoja vrata

Podružnična glasbena in baletna šola Lenart, ki je del Konservatorija za glasbo in balet Maribor in ima pod svojim okriljem tudi dislociran oddelek v Cerkvenjaku, pripravlja v prihodnjih dneh vrsto aktivnosti.

Že ta petek popoldne vabijo na dan odprtih vrat, v okviru katerega bodo lahko kandidati za glasbeno šolo in njihovi starši spremljali pouk na sedežu šole, na Trgu Osvoboditve 7. Prihodnji ponedeljek, 20. maja bo v lenarškem domu kulture tradicionalna prireditev Glasbena šola se predstavi, v sredo, 22. in v torek, 28. maja pa bodo tako v Lenartu kot tudi v Cerkvenjaku, v tamkajšnji osnovni šoli, izvajali preizkuse glasbenih in plesnih sposobnosti ter opravljali vpise v glasbeno in plesno pripravnico. O tem, koliko so ti preizkusi zahtevni, kolikšna je primerna starost otrok in za katere inštrumente je največ zanimanja, vodja tukajšnje glasbene in baletne šole Irena Košmerl – Leš:

POSNETEK: IRENA KOŠMERL LEŠ

Dodajmo, da v Lenartu glasbeno in baletno šolo obiskuje nekaj manj kot 300 otrok, 50 jih je v Cerkvenjaku, zanje pa skrbi 21 učiteljev. Pouk je prilagojen šolskemu koledarju, vedno pa poteka ob delavnikih v popoldanskih urah.

Foto: Radio Slovenske gorice

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X