728×90 – glava
728×90 – glava
Kmetijska ministrica naslednji teden na obisku v Benediktu

Kmetijska ministrica naslednji teden na obisku v Benediktu

Prihodnji konec tedna se bo v Lenartu ponovno odvil sejem KOS, katerega se bo letos udeležila in ga tudi slovesno otvorila ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec.

V petek se bo tako mudila v Slovenskih goricah, slovesno bo otvorila sejem in se v sklopu tega velikega dogodka v Lenartu udeležila posveta Lokalnih akcijskih skupin glede črpanja sredstev iz razpisa LEADER, ki spodbuja izvajanje lokalnih razvojnih strategij. V popoldanskih urah si bo skupaj s udeleženci posveta ogledala Kaplovo domačijo v Občini Sveta Ana. Poleg tega bo obiskala podjetje ŽIPO v Lenartu in občino Benedikt, kjer jo zanima predvsem, kaj se dogaja s slatinskimi vrelci. O tej – za zdaj dokaj neizkoriščeni – naravni danosti v Benediktu smo se mi pogovarjali z županom Milanom Repičem:

POSNETEK: MILAN REPIČ

Ob tem pa naj še povemo, da v Benediktu tudi ta konec tedna pričakujejo visok obisk, namreč v nedeljo (19. maja) bodo okoli 13-ih 30 tam gostili evropskega poslanca Franca Bogoviča, ki je dobil oskarja za naj poslanca.

Foto: Radio Slovenske gorice

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X